Ingrepen | aangezicht

Oogleden

De oogleden kunnen ons een vermoeid uiterlijk geven, of zelfs het zicht belemmeren. Dit kan optreden met het ouder worden, maar kan zelfs al tijdens de jeugd optreden. De bovenste oogleden kunnen zakken door een teveel aan huid of het verzwakken van de spieren die de oogleden tillen. De onderste oogleden kunnen min of meer permanent gezwollen zijn. Blepharolastie van onderste en bovenste oogleden kan hiervoor een oplossing bieden.

Wenkbrauwen

Net zoals de oogleden kunnen ook de wenkbrauwen zakken waardoor een minder energieke of zelfs helemaal vermoeide indruk ontstaat. Directe of endoscopische wenkbrauwlift tilln de wenkbrauwen terug op een jeugdig niveau. Hiermee ontstaat een meer " heldere" en minder "triestige" blik.

Facelift

De huid verliest in de loop der jaren aan elasticiteit waardoor zij losser komt te zitten. Bovendien staan wij rechtop waardoor de zwaartekracht de neiging heeft deze naar beneden te trekken. Dit geldt ook voor het gezicht, waardoor zowel de huid rond de ogen, wangen, de huid over de jukbeenderen, de kin als de hals de neiging heeft plooien te vertonen. Facelift, MACS lift en halslift met eventueel liposuctie zijn operaties die het aangezicht terug een jonger uiterlijk kunnen geven. De bedoeling is niet om op karikaturale "Hollywood" stijl alles maximaal aan te spannen. Wel om er jonger en opvallend goed uit te zien, maar steeds natuurlijk.

Neuscorrectie

De neus is één van de meest opvallende delen van het aangezicht. Een neus die u stoort elke keer dat u in de spiegel kijkt, kan een levenslange bron van ongeluk en zelfs depressie worden. Voor elk probleem van de neus bestaat er een aangepaste techniek, of het nu gaat over een vooruitspringende neusrug, een belangrijke tipbreedte, afstaande neusvleugels of te grote neusgaten. Een neuscorrectie of rhinoplastie -zoals elke esthetische operatie- wordt steeds perfect op maat gepland.

Oorcorrectie

Afstaande oren zijn zowel bij kinderen als bij volwassenen soms een bron van ergernis, voor kinderen jammer genoeg ook een reden om gepest te worden. Nochtans is dit geen zware operatie die zeer frequent wordt uitgevoerd. Ook "gespleten"oorlellen door uitgescheurde oorbellen kunnen goed hersteld worden. Tevens kan er een ontsteking optreden van het kraakbeen na het plaatsen van oorbellen, of abnormaal dikke littekens , ook "keloid" genoemd, na het plaatsen van oorbellen of ooroperaties. Deze kunnen op onze afdeling op de meest esthetisch verantwoorde wijze verwijderd worden.

Lipcorrectie

Lippen geven voor een groot deel mee vorm aan het gezicht. Zij kunnen dan ook ervaren worden als te groot of juist te dun. Bovendien zullen lippen met de leeftijd dunner worden en kan de bovenlip zakken. Lippen kunnen uitgedund worden als zij te volumineus zijn, het litteken komt hierbij in de mond te liggen en is niet zichtbaar. Dunne lippen kunnen opgevuld worden waarbij het lippenrood beter tot uiting komt. Dit kan met injecteerbaar materiaal of eigen vetweefsel zodat er nooit een afstoting kan optreden.


© 2021 PlastischeChirurg.net. Design Innovedia.be.